Mooiste plekken dolomieten
Mooiste plekken dolomieten

Dolomieten: de mooiste plekken en bezienswaardigheden

In de Dolomieten in Italië vind je de meest waanzinnige bergen en bezienswaardigheden. Alleen al het rijden door de omgeving is zo oogverblindend dat je haast niet kunt geloven dat je gewoon in Europa bent.

Je maakt er spectaculaire wandelingen en geniet van de meest indrukwekkende natuur. Hieronder vind je de absolute hoogtepunten van onze vakantie door de Dolomieten. Vind je het lastig om een route te bepalen? Bekijk dan onze 5 tips voor het plannen van een roadtrip door de Dolomieten.

Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen 

Tre Cime di Lavaredo (of Drei Zinnen) is een van de mooiste plekken in de Dolomieten. Maak een wandeling langs drie gigantische bergtoppen die dwars door de wolken steken. 

Parkeren: €30 | Naast de ingang
Duur: 7,5 km | 3 uur

Tre cime di Lavaredo
Dolomieten Drei zinnen

Candini di Misurina

Ook bij Candini di Misurina vind je scherpe, hoge rotsformaties die dwars door de wolken steken. Deze dramatische plek hoort absoluut tot een van de hoogtepunten van de Dolomieten. Candini di Misurina ligt naast Tre Cime di Lavaredo en is daarom goed op één dag te combineren.

Parkeren: Dezelfde parkeerplaats als Tre Cime di Lavaredo
Duur: 5 km | 2 uur

Dolomieten cadini di misurina

Lago di Sorapis

Lago di Sorapis een prachtig, felblauw gekleurd meer. De spannende hike naar het meer toe is misschien nog wel indrukwekkender dan het meer zelf. Je wandelt langs hoge rotswanden, bevroren watervallen en onderweg geniet je van adembenemende uitzichten.

Parkeren:
Gratis | Naast B&B Hotel Passo Tre Croci
Duur: 12 km | 4 uur

Lago di Sorapis

Sassolungo / Langkofel

Het landschap rondom Sassolungo is surrealistisch mooi. Het is echter geen gemakkelijk gebied om te wandelen. Wij zijn met de bus naar boven gegaan en zijn vanuit hier naar beneden gewandeld. Je komt dan na een prachtige hike van 2,5 uur in het dorpje Val Gardena uit. Je kunt ook met een tweepersooonslift naar de top of een lange wandeling rondom de formaties maken.

Parkeren: €6,- | Passo Sella
Duur: 17 km | 6 uur (grote ronde langs de bergtoppen)

Sassolungo Langkofel
Sassolungo Dolomieten

Alpe di Suisi / Seiser Alm

Het echte Alpen-gevoel ervaar je in Alpe di Suisi. De groene velden, het geluid van de koeienbellen én de prachtige bergen op de achtergrond maken het Sound of Music gevoel compleet. Je hebt hier niet een specifieke highlight maar komt voor het mooie landschap. Je kunt verschillende wandelingen of een deel met de de lift afleggen, waarbij je extra goed zicht hebt op het uitzicht.

Alpe di Suisi / Seiser Alm

Lago di Braies / Pagser Wildsee

Het bekende meer Lago di Braies is prachtig gelegen tussen de bergen en is vooral bekend van alle mooie foto’s die je op Instagram voorbij ziet komen. Je kunt hier een boottochtje maken over het kraakheldere, blauwe water en rondom het meer kun je mooi wandelen Het is wel een van de meest toeristische plekken van de Dolomieten, dus zorg dat je er vroeg bent.

Parkeren: €6,- | Pragser Wildsee (beperkt aantal plekken)
Duur: Afhankelijk van je wensen. Het meer ligt naast de parkeerplaats.

Lago di Braies

Seceda

De enorme, indrukwekkende schuine rotswanden van Seceda mag je ab-so-luut niet overslaan tijdens jouw reis naar de Dolomieten. Het lijkt wel alsof je hier van de aarde af kunt vallen. Vanaf de parkeerplaats kun je naar boven wandelen of een deel met de gondel afleggen. Wij hebben een klein stuk met de gondel afgelegd en zijn vervolgens in 1,5 naar het uitzichtpunt gelopen. Op de terugweg zijn we te voet terug naar Val Gardena gegaan.

Parkeren: Gratis | Kosten gondel afhankelijk van opstapplaats en lengte
Duur: Wij hebben de hele dag gespendeerd, maar wel rustig de tijd genomen om te wandelen en te pauzeren onder het genot van een Aperol Spritz.

Seceda Dolomieten

Tip

Je kunt zowel vanaf Ortisei als vanaf Val Gardena een gondel nemen. Wij kozen ervoor om dit vanuit Val Gardena te doen, deze brengt je tot driekwart van de route omhoog. Het grote voordeel is dat deze lift wat eerder vertrekt, dus als je de eerste neemt heb je de Seceda bijna helemaal voor jezelf.

Meer tips Italië

Bekijk hier al onze tips voor Italië.

Deel deze inspiratie