Bohol bezienswaardigheden.
Bohol bezienswaardigheden.

Bohol: check alle highlights in één dag

In Bohol kun je je gemakkelijk een aantal dagen vermaken. Aangezien het eiland best groot is, kun je het beste een scooter huren om alles te verkennen. Je kunt The Chocolate Hills en The Tarsier Sanctuary in één dag combineren. Onderweg kom je langs prachtige groene rijstvelden, lokale dorpjes en mooie uitzichtpunten. Wij verbleven op het aangrenzende eiland Panglao en delen in dit artikel deze ideale dagplanning voor de belangrijkste highlights van Bohol.

Rijstvelden Bohol.
Route Bohol.

Scooter huren Panglao

Je kunt in zowel Bohol als Panglao eenvoudig een scooter huren. De meeste ho(s)tels verhuren zelf scooters en anders kent de eigenaar altijd wel iemand die ze verhuurt. Zorg in ieder geval dat je vroeg vertrekt en je even in de reviews van de aanbieder verdiept. Wij huurden onze scooters bij ons hotel en betaalden hiervoor ongeveer 650 PHP per dag.

Scooter huren Bohol Panglao.

Man Made Forest

Wanneer je, net als wij, vanuit Panglao naar The Chocolate Hills gaat, ben je best lang onderweg. Je kunt onderweg een korte stop maken bij The Man Made Forest. Er is eigenlijk maar één logische route naar The Chocolate Hills, dus je rijdt vanzelf door dit aangelegde bos heen. Het stuk is ongeveer 2 kilometer lang en volgroeid met groene varens en hoge bomen. Het is een leuke plek om even te pauzeren, een foto te maken en wat af te koelen. Je kunt ook een stuk in het bos wandelen, al vonden wij dit niet zo bijzonder.

Man Made Forest Bohol.
Entree Man Made Forest Bohol.

Chocolate Hills

Na ongeveer 2 uur rijden kom je bij het plaatsje Carmen, waar je het bekendste uitzichtpunt van The Chocolate Hills vindt. Dit bijzondere natuurfenomeen bestaat uit bijna 1300 bergtoppen die sommigen, door de bruine kleur, een beetje aan chocolade doen denken. Bij de ingang betaal je 50 PHP en klim je naar het mooie uitzichtpunt. Wanneer je klaar bent is het zeker de moeite waard om nog even in de groene omgeving rond te rijden. Wij namen een willekeurige zijweg en hadden een verrassend uitzicht op de bijzondere heuvels.

Bohol Chocolate Hills.
Chocolate Hills Filipijnen.

Tip

The Chocolate Hills zijn prima aangegeven op MAPS.ME en Google Maps. Zet van tevoren de route wel even offline, aangezien je weinig plekken met WiFi tegenkomt.

Lunchen bij The Lodge

Ongeveer 1 uur rijden rijden van The Chocolate Hills vind je The Lodge Restaurant & Bar. Geniet hier van een lekkere lunch of verfrissend drankje met geweldig uitzicht over de Loboc rivier.

Restaurants Bohol.

Tarsier Sanctuary: bezoek de schattige spookdiertjes

Na de lunch kun je doorrijden naar de The Tarsier Research and Development Center, een verantwoorde opvang voor tarsiers. Deze schattige spookdiertjes zijn de kleinste primaten ter wereld en worden niet veel groter dan je hand. Ze hebben enorme ogen, slapen overdag en kunnen hun nek 180 graden draaien. Tarsiers zijn helaas bedreigd door ontbossing en illegale handel.

Er zijn 2 sanctuaries in Bohol, waarvan Tarsier Conservation Area in Loboc hte dichtst bij The Chocolate Hills ligt. Het is beetje onduidelijk maar na wat research kwamen wij erachter dat dit meer een dierentuin is en dus géén sanctuary. Wil je de dieren dus bewonderen in een omgeving die wél is opgericht om ze daadwerkelijk te beschermen? Kies dan voor The Tarsier Research and Development Center in het dorp Corella. Hier worden de dieren beschermd en onderzocht. Het is ongeveer 40 minuten rijden vanaf The Lodge Restaurant.

Tarsiers Filipijnen.

Terug naar Panglao

Tijd om terug te gaan naar Panglao! Heb je tijd over of verblijf je op Bohol? Dan kun je deze dagtrip combineren met een van de watervallen. De Pangas Falls liggen ongeveer tussen de Chocolate Hills en The Lodge Restaurant & Bar in. Je kunt ook naar de Busay Falls. Deze liggen een paar minuten rijden van het restaurant.

Meer tips voor Bohol? Lees hier de beste tips en inspiratie voor Bohol.