Battambang Cambodja barbecue.
Battambang Cambodja barbecue.

De beste tips en inspiratie voor Battambang, Cambodja

Battambang is de tweede grootste stad van Cambodja en het staat aangeschreven als een pittoreske en gezellige stad. Ondanks dat er inderdaad mooie Franse gebouwen te vinden zijn, vonden wij de stad niet echt gezellig. Vooral na zonsondergang voelde het aan als een spookstad waar je liever niet alleen over straat loop. Tóch adviseren we iedereen die gaat backpacken in Cambodja, om minimaal 1 dag naar Battambang te gaan. Vanuit hier kun je namelijk een bezoek kunt brengen aan de Killing Cave en de Bat Cave.

Openbaar vervoer Cambodja.

Hoe kom je in Battambang?

Vanuit Siem Reap kun je met de boot of met de bus naar Battambang reizen. De bus is goedkoper en sneller (ongeveer 3/4 uur) maar wanneer je kiest voor de boot dan schijn je meteen de mooiste boottocht van Cambodja te kiezen (dit duurt ongeveer 5/6 uur). Wanneer je vanuit Phnom Penh komt zeggen ze dat je er ongeveer 5 uur over doet maar wij deden hier ruim 9 uur over (zonder files of pech op de weg).

Tip

De beste tip die we kunnen geven betreffende het openbaar vervoer in Cambodja is dat er geen peil op te trekken is en je daarom altijd uit moet gaan dat je een hele dag doet over een kleine afstand. Voornamelijk het reizen van en naar Battambang duurde bij ons zeer lang (ongeveer 2,5x de voorspelde tijd).

Leer over de geschiedenis bij de Killing Cave

De Killing Cave was vroeger een executieplaats bovenop de Phnom Sampeau berg. Het is vreselijk om te zien wat hier is gebeurd maar het is een belangrijk onderdeel van de Cambodjaanse geschiedenis. Ook kom je mooie boeddhabeelden tegen en is het uitzicht vanaf de berg prachtig. Lees hier alles wat je moet weten over een bezoek aan de Killing Cave.

Killing Cave in Cambodja.

Bat Cave: een bijzonder natuurverschijnsel

Vlak voordat de zon ondergaat kun jij getuige zijn van een heel bijzonder natuurverschijnsel: miljoenen (?) vleermuizen die allemaal tegelijk uit een enorme grot vliegen om op zoek te gaan naar eten. Dit was misschien wel het allergrootste hoogtepunt van onze reis in Cambodja en mag je dan ook echt niet missen. Lees hier alles wat je moet weten als je naar de Bat Cave wil gaan.

Bat Cave in Cambodja.

Eten en drinken in Battambang

Voor het nachtleven moet je absoluut niet naar Battambang gaan. Er zijn vrijwel geen bars en het voelt niet helemaal fijn om in het donker over straat te lopen. Wel zijn er een aantal goede restaurants te vinden. Wij aten heerlijke Lok Lak en Amok bij Coconut Lily. About the World is prima voor een eenvoudig ontbijt en een plek waar je zeker naartoe moet is The Lonely Tree Café. Dit is zowel een winkeltje als een Spaans restaurant dat mensen met een beperking aan een baan helpt. De inrichting is modern, het eten goed en ze hebben goede koffie en wijn.

Eten bij Coconut Lily

Overnachten in Battambang

Wij vonden het moeilijk om een fatsoenlijk hotel te vinden in Battambang en zijn uiteindelijk bij Lucky Hostel beland. Dit hotel was zeer eenvoudig, niet super schoon maar wel erg goedkoop. We hebben goede verhalen gehoord over The Place Hostel, het ligt wat verder uit het centrum maar is gezellig en schoon.