De perfecte reisroute voor 2 weken backpacken in Cambodja

Wanneer je gaat backpacken in Cambodja is het handig om van tevoren te bedenken wat je ongeveer wilt gaan doen en hoe jouw ideale route eruit ziet. Het openbaar vervoer is helaas niet zo goed geregeld en je bent dan ook veel tijd kwijt om van A naar B te komen. Wij zijn in totaal 15 dagen in Cambodja geweest en delen hieronder onze route. Deze route is perfect wanneer je in ongeveer 2 weken de bekendste highlights van het land wil zien. Wanneer je weinig tijd hebt is deze route ook haalbaar in 10 dagen en wanneer je langer de tijd hebt kun je deze route gemakkelijk uitbreiden.

Route 2 weken Cambodja.

Tip

Wil je deze route door Cambodja delen? Onderaan deze pagina deel je dit artikel gemakkelijk via Whatsapp of Facebook.

Vliegen naar Cambodja

Vanuit Amsterdam of Düsseldorf vlieg je waarschijnlijk via Bangkok naar Phnom Penh. Er zijn (nog) geen rechtstreekste verbindingen naar Cambodja. Wij bezochten Cambodja tijdens onze reis van 3 maanden in Zuid-Oost Azië en vlogen vanuit Vientiane in Laos naar Siem Reap. Vanuit Kampot staken wij uiteindelijk de grens over naar Ho Chi Minh, Vietnam.

Boeddha Kampot.

Hoe lang moet je overal blijven?

Siem Reap – 3 tot 4 nachten
Siem Reap is een van de leukste steden van Cambodja en ook de uitvalsbasis voor de tempels van Angkor. Je kunt je hier gemakkelijk een paar dagen vermaken.

Battambang – 1 tot 2 nachten
Battambang bezoek je met name voor de Killing Cave en de Bat Cave. Dit kun je in één dag combineren maar je kunt vaak pas de volgende ochtend weer verder reizen.

Phnom Penh – 1 tot 2 nachten
Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en vanuit hier kun je naar de bekende Killing Fields en de S-21 gevangenis. Dit kun je in één dag combineren.

Koh Rong / Koh Rong Sanloem – 4 tot 5 nachten
Dit is zo’n typische plek waar je (wanneer het lekker weer is) langer blijft dan gepland. Wanneer je kiest om slechts 1 eiland/baai te bezoeken heb je genoeg aan 2 nachten maar wanneer je meer wil zien en echt tot rust wilt komen kun je er prima een week verblijven. Hiermee kun je je reis dus makkelijk inkorten of verlengen.

Kampot – 3 tot 4 nachten
Kampot is een super leuke stad met een prachtige omgeving waar veel te beleven is. Neem hier de tijd, er hangt een fijne sfeer en je kunt je hier prima een paar dagen vermaken.

Kajakken door The Green Cathedral in Kampot.

Meer tijd?

Wij hebben ons voornamelijk gefocust op de bekende highlights van Cambodja. Heb je meer tijd? Dan kun je de route uitbreiden naar het oosten van het land. Zo kun je o.a. prachtige ruïnes vinden bij Sambor Prei Kuk of een paar dagen naar de relaxte stad Kratie gaan. Hier kun je de bedreigde Irrawaddy dolfijnen spotten. Wel is het aan te raden om hier van tevoren goed onderzoek naar te doen aangezien niet alle aanbieders het beste voor hebben met deze bijzondere dieren.

Combineren met andere landen

Deze route is ideaal om te combineren met buurlanden Thailand, Laos en/of Vietnam. Wanneer je naar Loas wil, kun je het beste het vliegtuig of de bus nemen vanuit Siem Reap. Wil je naar Thailand? Je kunt op verschillende plekken de grens oversteken maar vaak ook voordelig en snel een directe vlucht nemen naar Bangkok. Wanneer je naar Vietnam wilt kun je ook voor zowel de bus als het vliegtuig kiezen. Wij staken vanuit Kampot de grens over naar Ho Chi Minh, Vietnam. Dit is nog makkelijker vanuit vanuit Phnom Penh.

Locals Cambodja.