De perfecte reisroute voor 3 weken backpacken in de Filipijnen

Backpacken in de Filipijnen is ongekend mooi en met meer dan 7000(!) eilanden is er genoeg te zien en te beleven. Tropische stranden, prachtige lagoons, enorme watervallen en indrukwekkende duik- en snorkelspots: de Filipijnen heeft het allemaal! Omdat de afstanden tussen de eilanden soms behoorlijk groot zijn, is het handig om van tevoren te kiezen wat je graag wilt zien en een route uit te stippelen. Wij zijn in totaal 22 dagen in de Filipijnen geweest en delen hieronder onze reisroute.

Met deze reisroute van drie weken kun je de bekendste highlights bezoeken maar heb je ook genoeg tijd om te relaxen en van de prachtige omgeving te genieten. Wij hebben ons voornamelijk gefocust op het midden van het land maar deze route is gemakkelijk uit te breiden met andere plaatsen en eilanden.

Reisroute 3 weken Filipijnen.

Tip

Wil je deze reisroute door de Filipijnen delen? Onderaan deze pagina deel je dit artikel gemakkelijk via Whatsapp of Facebook.

Vliegen naar de Filipijnen

De meest bekende internationale vliegvelden in de Filipijnen zijn in Manilla en Cebu. Er zijn geen directe vluchten vanuit Amsterdam of Düsseldorf dus je zult een tussenstop in een van de nabijgelegen landen zoals China, Dubai of Singapore moeten maken.

Wij bezochten de Filipijnen tijdens onze reis van 3 maanden in Zuid-Oost Azië en vlogen vanuit Singapore direct naar Cebu. Vanuit daar startten wij onze reis door de Filipijnen en vanuit Coron vlogen we uiteindelijk verder naar Maleisië.

Route 3 weken Filipijnen.
Mooiste plekken in Azië.

Reisroute 3 weken Filipijnen

Cebu city- 1 nacht
We beginnen de reis in Cebu city. Deze stad is niet veel aan dus vanuit hier kun je het beste zo snel mogelijk verder reizen. Kom je ’s morgens aan? Reis dan direct verder naar de volgende bestemming.

Moalboal – 2 tot 3 nachten
Moalboal is een klein dorpje waar je meteen verliefd wordt op de relaxte eiland vibe. Het is een van de beste plekken om met zeeschildpadden te snorkelen en je vindt hier ook de indrukwekkende Sardine Run.

Siquijor – 2 tot 3 nachten
Siquijor is een klein en rustig eiland met mooie zonsondergangen, watervallen en prachtige lagunes. Vanuit hier kun je een dagtrip maken naar Apo Island: de mooiste duik- en snorkelplek van de Filipijnen.

Panglao/Bohol – 3 tot 4 nachten
De grootste trekpleisters in Bohol zijn de Chocolate Hills en The Tarsier Sanctuary. Ondanks het feit dat alles in Bohol ver van elkaar af ligt kun je deze plekken prima in één dag combineren. Hou ook zeker een dag vrij om naar de prachtige watervallen en mooie stranden op het aangrenzende eiland Panglao te gaan.

Padre Burgos – 2 nachten
Padre Burgos is the-place-to-be om op een verantwoorde walvishaaien te spotten tijdens het snorkelen. In tegenstelling tot Oslob worden de dieren hier niet gevoerd en hebben ze geen last van toeristen. Naast de indrukwekkende onderwaterwereld is hier letterlijk niets te beleven dus aan 1 á 2 nachten heb je genoeg.

Port Barton – 3 tot 4 nachten
Op naar het paradijselijke eiland Palawan! Sla Puerto Prinsesa over en reis direct verder naar Port Barton. Door de fijne sfeer is dit zo’n plek waar je veel langer blijft hangen dan gepland. Je komt hier vooral om te relaxen, feesten en te genieten van de fantastische stranden vol met palmbomen. Ook kun je hier eilandhoppen door de prachtige omgeving waar je met een beetje geluk zeeschildpadden spot!

El Nido – 1 tot 2 nachten
De omgeving van El Nido is prachtig maar de stad zelf is niet veel aan. Je kunt vanuit hier een van de ABCD tours doen of starten aan de populaire expeditie van El Nido naar Coron.

Expeditie El Nido naar Coron – 2 nachten
Verken de indrukwekkende Bacuit Archipel met een meerdaagse boottocht en laat je verrassen door witte stranden, tropische eilanden en de geweldige onderwaterwereld! Tijdens de expeditie slaap je op onbewoonde eilanden en kom je uiteindelijk aan in Coron.

Coron – 1 tot 2 nachten
Coron ligt op het eiland Busuanga en ook hier kun je mooie excursies doen en onbewoonde eilanden, scheepswrakken, lagoons en stranden bezoeken. De stad zelf is niet bijzonder, blijf hier dus niet te lang.

Backpacken Azië.
Route Filipijnen.

Meer tijd?

Wij hebben ons vooral op de highlights gefocust en overal rustig de tijd genomen om alles te ontdekken. Je kunt deze reisroute makkelijk uitbreiden door bijvoorbeeld een aantal naar Siargao te gaan. Dit is een de beste surfplekken in de Filipijnen voor zowel gevorderden als beginnende surfers. In verband met slecht weer hebben wij besloten deze plek over te slaan.

Wil je even wat anders dan zon, zee en strand? In het noorden vind je indrukwekkende rijstvelden en kun je avontuurlijke hikes maken. Wij konden vanwege een vulkaanuitbarsting niet via Manilla reizen maar de kans is groot dat jouw reist hier wel begint of eindigt. Uiteraard kun je hier dan ook een aantal dagen verblijven.

Reisroute 3 weken Filipijnen.
Backpacken Filipijnen.