Nancy bezienswaardigheden en tips.
Nancy bezienswaardigheden en tips.

Wat te doen in Nancy: bezienswaardigheden en tips

Nancy is een hele leuke en mooie stad in noorden van Frankrijk. Het oude centrum is overduidelijk beïnvloed door de sierlijke kunststijl Art Nouveau. De prachtig versierde gevels, gouden fonteinen en het bijzondere Place Stanislas, maken Nancy een de perfecte plek voor een citytrip. Nancy is ook ideaal te combineren met een reis naar de Ardennen of Zuid-Frankrijk. In dit artikel delen we de beste tips, inspiratie en bezienswaardigheden.

Stedentrip Nancy.
Musea Nancy.
Restaurants Nancy.

Art Nouveau Nancy

Art Nouveau is een kunststroming die vanaf het einde van de 19e eeuw erg populair werd in Europa. De zwoele stijl is te herkennen aan de sierlijke vormen en is geïnspireerd op de natuur en het vrouwelijk lichaam. Art Nouveau werd in zowel gebruiksvoorwerpen als schilderijen en architectuur gebruikt en dit is in Nancy heel goed zichtbaar.

Bezienswaardigheden Nancy

Place de Stanislas

Place de Stanislas is dé trekpleister van de stad en het absolute hoogtepunt van Nancy. Het grote plein staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt omringd met prachtig versierde hekken en fonteinen. Deze zijn super luxe gedecoreerd met bladgoud en sierlijke vormen. Het is heel leuk om gewoon rond te slenteren over het plein en de beelden en details te bekijken. Neem ook even een kijkje bij de aangrenzende promenade: Place de la Carrière. Deze brede laan is een van de toeristische trekpleisters van de stad en leuk om eens overheen te lopen.

Place de Stanislas.
Place de Stanislas fontein Nancy.

Tip

Tijdens de zomermaanden geniet je gratis van een spectaculaire lichtshow op Place de Stanislas: Rendez Vous. Check de actuele informatie hier.

Musee Des Beaux Arts

Ons favoriete museum in Nancy is Musee Des Beaux Arts. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw aan de Place de Stanislas. Je vindt hier een ruime collectie aan klassieke werken van onder andere Picasso, Monet en Rubens, maar ook moderne kunst en wisselende tentoonstellingen.

Moderne kunst Nancy.

Tip

Art Nouveau fan? Ga dan naar Musée de l’École de Nancy. Hier staat alles in het teken staat van deze sierlijke kunststroming.

Parc de la Pépinière

Nancy heeft meerdere parken maar Parc de la Pépinière is toch wel de meest bekende. Het enorme park wordt zowel door locals als toeristen druk bezocht. Je kunt hier even lekker ontspannen, wandelen en bij mooi weer picknicken.

Van Jugendstil tot streetart

Naast de eeuwenoude Jugendstil versieringen, vind je in Nancy ook hedendaagse kunst terug. Door heel de stad is toffe street art te vinden, vooral in de kleine straatjes rondom de winkelstraten. Het contrast tussen de oude architectuur en de nieuwe urban invloeden is heel gaaf om te zien.

Street art Nancy.
Nancy street-art.

Eten en drinken Nancy

De populairste plek waar je veel leuke restaurants en terrasjes vindt, is Rue des Maréchaux. Deze bruisende straat is altijd druk en gezellig en herken je aan de papieren vliegtuigjes op de grond. Aan de andere kant van de stad vind je een van de meeste bekende restaurants: L’Excelsior. Hier kun je luxe dineren in een typisch Art Nouveau restaurant.

Op zoek naar een gezellig biercafé waar je terecht kunt voor een borrelplank en honderden soort bier? Ga dan naar Le Ch’timi. Dit knusse café is goed betaalbaar en het terras buiten heeft uitzicht op een prachtige kerk. Onze favoriet!

Rue des Maréchaux Nancy.
Borrelen Nancy.
Le Ch'timi: leukste café van Nancy.

Overnachten Nancy

Overnachten in Nancy doe je natuurlijk geheel in stijl. Wij raden aan om te verblijven bij Maison d’Hôte de Myon. Deze stijlvolle bed & breakfast ligt op een toplocatie en is echt prachtig ingericht. Een vergelijkbaar, maar iets goedkoper alternatief is Les Suites de Catherine. Ook hier zijn de kamers prachtig ingericht en loop je in een paar minuten naar Place de Stanislas.