De beste tips en inspiratie voor Huay Xai, Laos

Huay Xai is het beginpunt van de Gibbon Experience en hoewel er veel backpackers te vinden zijn is er niet heel veel te beleven. Er zijn in de omgeving wel een aantal mooie tempels en watervallen die je kunt bezoeken maar het slaperige dorpje staat vooral bekend als doorreis plaats voor backpackers die vanuit Thailand naar Laos komen. Ook gaan veel mensen vanuit hier met de slowboat naar de gezellige stad Luang Prabang.

Slowboat op de Mekong.

Hoe kom je in Huay Xai?

Waarschijnlijk kom je rechtstreeks vanuit Thailand óf vanuit Luang Prabang. Wanneer je vanuit Thailand komt kun je vanuit de grensovergang een bus nemend die je naar het centrum Huay Xai brengt. Vanaf Luang Prabang kun je ook met de bus maar de meest populaire weg is via het water. Lees hier alles over de slowboat naar Luang Prabang.

Gibbon Experience

De belangrijkste reden om Huay Xai te bezoeken is voor veel mensen de Gibbon Experience. De Gibbon Experience is begonnen als een initiatief om het regenwoud te beschermen en is uitgegroeid tot een van de tofste dingen die je kunt doen in Laos. Je vliegt met een zipline door de jungle, slaapt in de hoogste boomhut ter wereld en met een beetje geluk spot je de bijzondere gibbons. Lees hier alles wat je moet weten over de Gibbon Experience.

Gibbon Experience overnachten.

Eten en drinken in Huay Xai

Wanneer je eenvoudig en goedkoop wil eten ga je naar de Gecko bar. In dit restaurant staan zowel Westerse als Laotiaanse gerechten op het menu en kun je lekker mensen kijken. Ben je op zoek naar een wat hipper tentje met fijne muziek? Ga dan naar Terrasse Restaurant & Chill Place. Dit restaurant wordt gerund door een eigenzinnige Fransman die heerlijk eten serveert. Ga in de namiddag lekker op het balkon zitten, bestel een chicken garlic en geniet van de zon die langzaam in de Mekong zakt.

Beelao White lager.

Overnachten in Huay Xai

Little hostel is een goedkoop en fijn hostel met 2 slaapzalen met ieder 4 bedden. De WiFi werkt erg goed en vanuit hier kun je alles regelen (en eventueel kopen) wat je nodig hebt voor de Gibbon Experience. Vind je het fijner om ter plekke wat te zoeken? Dat kan hier prima, er zijn namelijk genoeg guesthouses en homestays te vinden waar je voor een klein prijsje kunt overnachten.