De beste tips en inspiratie voor Vang Vieng, Laos

Vang Vieng heeft lang bekend gestaan als party-paradijs, voornamelijk door het bekende tuben. In verband met illegale bars en een aantal verongelukte toeristen heeft de overheid in 2012 ingegrepen. Het tuben kan er nog steeds, het is onwijs leuk maar iets minder heftig dan een paar jaar geleden. Tegenwoordig is het dus een stuk rustiger in Vang Vieng en kom je vooral voor toffe outdoor activiteiten en de prachtige omgeving. In dit artikel lees je alle backpackinspiratie voor Vang Vieng.

Straadbeeld Vang Vieng.

Tuben

Waar het tuben in Vang Vieng vroeger soms heel heftig (en gevaarlijk) was zijn de regels nu gelukkig aangescherpt. Het kan dus nog wel maar op een verantwoorde manier. Wanneer je op zoek bent naar een super vet feestje op het water kun je nog steeds met andere backpackers gaan tuben op de Nam Song rivier. Lees hier alles wat je moet weten over het tuben in Vang Vieng.

Tuben Vang Vieng Nam Song Rivier.

Ballonvaart

Vang Vieng is een van de goedkoopste plekken ter wereld om een ballonvaart te doen (denk aan ongeveer €60). En wat voor een! Tijdens de vlucht vaar je over het droge, zandkleurige landschap en heb je uitzicht op de indrukwekkende rotsformaties en de Nam Song rivier. Lees hier alles wat je moet weten over de ballonvaart in Vang Vieng.

Lucthballonvaart Vang Vieng.
Uitzicht ucthballon Vang Vieng Laos.

Mountainbiken

Vang Vieng ligt midden in de prachtige natuur en het is zeker de moeite waard om deze omgeving te gaan ontdekken. Dit kun je op de scooter, fiets of mountainbike doen. Wij kozen voor een mountainbike omdat de wegen soms heel stoffig en ruig waren en we ons hierdoor niet helemaal comfortabel voelde op een scooter. Plekken die je redelijk goed op de mountainbike kunt bereiken zijn Blue Lagoon 1 en het Nam Xay viewpoint. De andere lagoons zijn ook leuk om te bezoeken maar liggen een stuk verder weg. Hiervoor kun je beter een buggy kunt huren.

Mountainbiken Vang Vieng.

Tip

Het kan soms erg druk zijn onderweg en bij de lagoons. Wanneer je op tijd vertrekt (rond 07.00 uur) kom je nauwelijks iemand tegen.

Buggy rijden

Wanneer je op een mega strak budget leeft zul je deze activiteit waarschijnlijk over moeten slaan maar wanneer je budget het toelaat moet je dit zeker doen! Met een buggy trotseer je het droge, ruige langschap een stuk gemakkelijker en ben je veel sneller bij de overige lagoons.

Buggy rijden Vang Vieng.

Tip

Het landschap is ontzettend droog dus het is handig om een (zonne-)bril en een mondkapje mee te nemen. Check even het bedrijf waar je een buggy huurt of je dit kan lenen.

Hiken naar het Nam Xay viewpoint

Wanneer je van hiken houdt ben je in Vang Vieng aan het goede adres. Je kunt er overal prachtig wandelen en er zijn verschillende wandelroutes en uitzichtpunten. Nam Xay is een bekend viewpoint in Vang Vieng dat je zonder gids kunt bereiken. Om bij dit uitzichtpunt te komen betaal je eerst 10.000 KIP entree en klauter je vervolgens (zo’n 45 minuten) steil naar boven. De tocht is serieus pittig maar eenmaal boven wordt je beloond met een spectaculair uitzicht. Ook is dit de plek om een coole foto maken op de Harley Davidson.

Nam Xay viewpoint Laos.
Nam Xay Viewpoint (Vang Vieng) motorpoint.

Eten en drinken in Vang Vieng

Er zijn in Vang Vieng een hoop lekkere eettentjes maar onze favoriet was Happy Mango. In dit Thaise restaurant is het gezellig druk en eet je geweldige (vegetarische) curry’s en zelfgemaakte mango-ijs. De prijs ligt iets hoger dan gemiddeld in Laos maar dat is het zeker waard! Verder kun je overal op straat heerlijke en goedkope sandwiches kopen. Ook leuk om te proberen is een hotpot. Dit is een soort Laotiaanse versie van gourmetten en kun je op meerdere plekken doen op de avondmarkt.

Sanwich Vang Vieng.
Streetfood Laos Vang Vieng.

Overnachten in Vang Vieng

Wij verbleven in Nice View Guesthouse waar we voor een prima prijs een hele ruime en schone privékamer met eigen badkamer kregen. De locatie is perfect en vanuit vanuit hier boekten wij ook de buggy en minivan naar Vientiane. Ben je op zoek naar een goedkoop party hostel? Ga dan naar Nana Backpackers.

Nice View Guesthouse Vang Vieng.