Op zoek naar de beste restaurants in Malaga? Dat is niet zo moeilijk! Eten en drinken is namelijk een van de leukste dingen om te doen in deze Spaanse stad. Wij hebben ons dagen vermaakt op de gezellige terrassen die allemaal weer hun eigen specialiteit serveren. Kom alvast in de sfeer met onze top 5 lokale specialiteiten in Malaga.
#1. Tapas
Wie aan Malaga denkt, denkt aan tapas. In het centrum vind je honderden pittoreske restaurantjes waar je voor een prikkie de lekkerste Spaanse tapas scoort. Neem een klein hapje bij je glas wijn of bestel -als je niet kunt kiezen- de halve kaart en blijf gezellig heel de avond tafelen, net als de Spanjaarden zelf. Een aantal populaire tapas die je op iedere kaart vindt: kroketjes, montadidos (kleine broodjes), gamba’s, ensalada Rusa en natuurlijk de bekende patatas bravas.
Tip
Onze favoriete restaurants om betaalbaar en lekkere tapas te eten zijn Casa Lola (er zijn 2 vestigingen, reserveren is nodig) en El Tapeo de Cervantes. Ook de moeite waard om wat te eten of gewoon even binnen te lopen is El Pimpi.
#2. Tinto de Verano
Tinto de Verano is een echt zomerdrankje gemaakt van rode wijn met bitter lemon (of een andere frisdrank) en is overal voor slechts een paar euro te bestellen. Het lijkt erg op sangria maar is wat minder zoet en lager in alcoholpercentage. Echt een aanrader als je in Malaga bent en vooral als de temperaturen stijgen!
#3. Sardientjes
Verse sardientjes eet je in Malaga aan het strand. Bij veel chiringuito’s (strandbarretjes) bereidt een kok verse sardientjes en andere vissoorten in een omgekeerde boot dat tot een barbeque is omgetoverd. De sardientjes verschillen soms erg in prijs maar zijn naar ons inzicht overal vrijwel hetzelfde en altijd supervers!
#4. Churro’s
Veel te zoet, veel te vet, maar stiekem gruwelijk lekker: churro’s! Ben jij een echte liefhebber van deze Spaanse oliebol? Zorg dan dat je naar Casa Aranda gaat, in de wijk Soho. Volgens de Malagueños is dit namelijk dé plek om de beste churro’s (met chocolademelk) te eten.
#5. Jamon Ibérico
Ibérico ham is een gerookte hamsoort die typerend is voor de Spaanse keuken. Het wordt in de volksmond ook wel pata negra genoemd. Dit betekent letterlijk zwarte poot, wat verwijst naar de kleur van de poot van het Iberico varken. Je vindt deze luxe ham op iedere menukaart terug verwerkt in gerechten zoals kroketjes, montadidos of gewoon lekker op een stokbroodje.
Tip
Het lekkerste broodje met Iberico ham haal je midden in het oude centrum, bij Restaurante DBandera. Je kunt hier op het terras zitten maar ook een heerlijk broodje afhalen.