Over Backpackinspiratie

Mijn liefde voor schrijven, reizen, natuur en fotografie

Mijn naam is Nena en ik woon in de mooiste stad van Nederland: ‘s-Hertogenbosch. Op dit blog combineer ik mijn liefde voor schrijven, reizen, natuur en fotografie en hoop ik anderen te inspireren. 

In 2013 maakte ik mijn eerste verre reis en vanaf dat moment heb ik mijn passie gevonden. Ik besloot om minimaal een keer per jaar een bijzondere reis te maken en zo veel mogelijk van de wereld te zien. Ondertussen heb ik zo’n 21 landen bezocht en hoop ik nog heel veel plekken te kunnen ontdekken!

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om mooie dingen te zien

Mijn duurzame mindset gaat helaas niet altijd hand in hand met mijn liefde voor reizen. Ik kan er niet omheen om regelmatig het vliegtuig te pakken om op een droombestemming te komen. Wel vind ik duurzaamheid een belangrijk onderwerp en probeer ik altijd voor de meest natuurvriendelijke optie te kiezen. Ook bezoek ik veel plekken dichter bij huis om te laten zien dat ook daar geweldige plekken te vinden zijn. Verder geef ik extra aandacht aan lokale initiatieven en eco-toerisme.

Inspireren doe je samen

Ik vind het belangrijk dat mijn lezers weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Alle bestemmingen waar ik over schrijf, zijn plekken die ik uiteraard zelf bezocht heb. Ook schakel ik soms vrienden in (die exact hetzelfde type reiziger zijn) om mijn artikelen uit te breiden en jou te voorzien van alle informatie die je nodig hebt voor, tijdens en na je reis.

Samenwerken of een foto gebruiken? Stuur me dan een berichtje!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste backpackinspiratie?