Over Backpackinspiratie

Mijn liefde voor schrijven, reizen, natuur en fotografie

Mijn naam is Nena en ik woon in de mooiste stad van Nederland: ‘s-Hertogenbosch. Op dit blog combineer ik mijn liefde voor schrijven, reizen, natuur en fotografie en hoop ik anderen te inspireren. 

In 2013 maakte ik mijn eerste verre reis naar Thailand. Vanaf dat moment besloot ik dat dit minimaal een keer per jaar wilde doen om zo veel mogelijk van de wereld te zien. Ondertussen heb ik zo’n 19 landen bezocht en hoop ik nog heel veel plekken te kunnen ontdekken!

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om mooie dingen te zien

Mijn duurzame mindset gaat helaas niet altijd hand in hand met mijn liefde voor reizen. Ik kan er niet omheen om regelmatig het vliegtuig te gebruiken om op de plaats van bestemming te komen. Wel vind ik duurzaamheid een heel belangrijk onderwerp en probeer ik altijd voor de meest natuurvriendelijke optie te kiezen. Dit doe ik onder andere door meer plekken in de buurt te bezoeken en hierover te schrijven om zo ook anderen te inspireren. Ook geef ik extra aandacht aan lokale initiatieven of alternatieve keuzes.

Inspireren doe je samen

Ik vind het belangrijk dat mijn lezers weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Alle bestemmingen waar ik over schrijf zijn plekken die ik uiteraard zelf bezocht heb. Verder gebruik ik alleen eigen foto’s, tenzij er een bronvermelding bij staat. Ook schakel ik soms vrienden in (die exact hetzelfde type reiziger zijn) om zo mijn artikelen uit te breiden en jou te voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Wil je samenwerken of een foto gebruiken dan hoor ik dat graag!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste backpackinspiratie?