reisspelletjes
reisspelletjes

Reisspelletjes: de leukste spellen om mee op reis te nemen

Reisspelletjes zijn onmisbaar! Als wij onze backpack inpakken, zorgen we er altijd voor dat we een paar leuke reisspelletjes meenemen. Ideaal wanneer je lang op het vliegveld moet wachten of wanneer je een flinke boottocht voor de boeg hebt. Bekijk hier onze favoriete reisspelletjes die weinig ruimte in beslag nemen, wel zo handig!

Tip

Lange reis op de planning? Houd bij wie de potjes gewonnen heeft. Aan het eind van de vakantie trakteert de verliezer op een drankje!

Regenwormen

🧩 2 tot 5 spelers | 🕖 20 minuten
Regenwormen, het spel waar je met dobbelstenen regenwormen moet vangen, zal je vast al kennen. Maar wist je er ook een miniversie van dit populaire spelletje is? Het blikje is niet veel groter dan ene waxinelichtje, dus ideaal om mee op reis te nemen! Koop Regenwormen hier.

Tip

Wist je dat er ook van het bekende spel Vlotte Geesten een TinyTin editie is?

Dobble

🧩 2 tot 8 spelers | 🕖 15 minuten
Dobble is een heerlijk hysterisch kaartspel wat je in verschillende varianten kunt spelen. Het is doel is om dezelfde symbolen te vinden. Dobble is verpakt is een handig klein blikje, dus een ideaal reisspelletje. Koop Dobble hier.

Rummikub

🧩 2 tot 4 spelers | 🕖 45 minuten
Rummikub is natuurlijk een klassiek gezelschapspel die niet mag ontbreken in je spellenkast. Deze handige reiseditie bevat extra kleine stenen en een handige opbergetui. Koop Rummikub hier.

Punto

🧩 2 tot 4 spelers | 🕖 30 minuten
Punto bestaat uit 72 kaartjes met cijfers erop. De bedoeling is om een lijn van jouw eigen kleur te maken en de lijn van een ander te doorbreken. Een leuk en snel spelletje wat je makkelijk meeneemt naar een barretje of het strand. Geleverd in een handig, klein blikje. Koop Punto hier.

Hive

🧩 2 spelers | 🕖 30 minuten
Hive is een prijswinnend spel waarvan je zowel de grote als kleine uitvoering kunt spelen. Het doel is om de bijenkoningin van de tegenstander te omsingelen met de andere insecten. Het basisspel speel je met 2 spelers, maar er zijn ook uitbreidingen te koop waarmee je het met meerdere mensen kunt spelen. De pocketeditie is kleiner en zit in een handige opbergzak, ideaal dus voor op vakantie. Koop Hive hier.

Saboteur: het duel

🧩 2 spelers | 🕖 30 minuten
Deze versie van Saboteur is speciaal gemaakt om te spelen met personen. Je kunt het zelfs ook alleen spelen. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk goudstukken te verzamelen, tenzij je de saboteur bent. Dan is het doel om de ander dwars te zitten. Je hebt voor dit spel wel echt een ruime tafel nodig. Koop Sabouteur hier.

Qwixx

🧩 2 tot 5 spelers | 🕖 14 minuten
Qwixx is een supereenvoudig dobbelspel waarbij je probeer om zo veel mogelijk punten te halen. Het leuke aan Qwixx is dat je iedere ronde mee kan spelen, je hoeft dus niet op je eigen beurt te wachten. Het spelletje weegt bijna niks en wordt geleverd in een compact doosje. Koop Qwixx hier.

Beverbende

🧩 2 tot 6 spelers | 🕖 60 minuten
Bij Beverbende probeer je niet de hoogste, maar de laagste score te behalen. Dit doe je door tactisch te spelen en vooral heel goed op te letten. Je moet namelijk heel goed onthouden welke kaarten je hebt, aangezien deze gedekt voor je liggen. Koop Beverbende hier.

Qwirkle

🧩 2 tot 4 spelers | 🕖 45 minuten
Behaal zo veel mogelijk punten door slimme combinaties te maken van verschillende kleuren en figuren. De reiseditie heeft compacte, kleine steentjes en een handige opbergzak! Koop Qwirkle hier.

reisspel qwirkle