Onze favoriete restaurants en lokale gerechten in Napels

Tijdens een weekendje Napels geniet je van de heerlijke Italiaanse keuken. In de verborgen straatjes vind je leuke restaurants en barretjes met de lekkerste Italiaanse gerechten. We hebben de beste restaurants van Napels voor je op een rijtje gezet en vertellen je wat de lokale specialiteiten zijn. Buon Appetito!

Markt Napels

Pizza Napels

Napels is de stad waar de pizza vandaan komt. Van oorsprong is pizza een simpel gerecht wat vooral populair was onder de boeren. Later, toen Koningin Margaretha naar de Italiaanse stad kwam, ontstond de Pizza Margherita en daarmee werd de pizza een populair gerecht.

In Napels zijn op iedere straathoek goede pizzaria’s te vinden. Zie je veel locals? Dat is vaak een teken dat je aan het juiste adres bent. Onze favoriete pizzaria’s in Napels:

  • Pizzeria Gino Sorbillo | Via Partenope
    Deze hotspot in het centrum van Napels is niet te missen. Er staat altijd een lange rij, dus je moet wel even geduld hebben. Aanrader: pizza met buffelmozzarella.
  • Di Matteo | Via dei Tribunali 94
    Ook hier moet je soms lang wachten, maar het is de moeite waard! De pizza’s zijn hier heerlijk en goedkoop. Laat je niet afschrikken als ze zeggen dat je een uur moet wachten. Dat zeiden ze tegen ons ook, maar ze waren na 10 minuten al klaar.
  • Pizzeria Napoli In Bocca | Via San Carlo 15
    Hier serveren ze pizza zoals pizza bedoeld is: je kunt alleen kiezen tussen pizza mét of zonder kaas. Napoli in Bocca is een heel goedkoop en bijzonder tentje die je zeker niet over mag slaan.
Pizza Sorbillo

Tip

Sta niet raar te kijken als je pizza niet wordt gesneden. De Napolitanen scheuren en vouwen hun pizza met hun handen en ‘proppen’ dit zo in hun mond.

Trattoria da Nennella

Als iemand ons vraagt wat je echt niet mag missen in Napels is het antwoord: eten bij Trattoria da Nennella! Dit bijzondere restaurant ligt midden in de authentieke Spaanse wijk Quartieri Spagnoli. Het is echt een beleving om bij Trattoria da Nennella te eten. Het eten is niet bijzonder (wel goedkoop), maar de ervaring is onbeschrijfelijk. We verklappen niet te veel maar verwacht zingende obers, vliegende fooienpotten en uitbundige locals.

Trattoria da Nennella Napels

Tip

Je kunt niet reserveren voor een lunch of diner bij Trattoria da Nennella. Ga er gewoon naartoe, geef je naam door en wacht onder het genot van een drankje tot de ober je naam roept. Nou ja roept… Schreeuwt.

Piazza Bellini

Piazza Bellini is een leuk pleintje waar locals, studenten en toeristen samenkomen om te borrelen en te eten. Raar maar waar: er zijn niet veel terrasjes in Napels, dus dit is the place to be aan het begin van de avond.

Piazza Bellini
Terrassen Napels
Fat Mermaid Napels

Zi’ Teresa

Vlak bij de haven kun je heerlijk eten bij Zi’ Teresa. Je hebt hier uitzicht op Castel dell’Ovo en geniet hier van heerlijk verse seafood. Rondom de haven zijn meerdere leuke restaurants te vinden waar je romantisch kunt eten aan de haven.

Zi Teresa Napels

Tufo

Gek op pasta en parmezaanse kaas? Iets buiten het centrum vind het populaire restaurant Tufo. Hier roeren ze de pasta aan je tafel door de parmezaanse kaas. Ja je leest het goed! Mmm!

Lokale specialiteiten Napels

Zoals iedere stad, heeft ook Napels een aantal typische lokale specialiteiten. Hieronder vind je de lokale gerechten die je echt moet proeven:

Gefrituurde pizza

Bij Sorbillo (Via Dei Tribunali) eet je een gefrituurde pizza. Een gefrituurde pizza? Yes! Klinkt misschien gek, maar deze moddervette Napolitaanse snack moet je echt proberen! Sorbillo heeft ook een restaurant, maar een paar deuren verder zit het afhaalrestaurant. Ideaal als snelle lunch!

Gefrituurde Pizza Napels

Arancini

Arancini is onze favoriete Napolitaanse snack. Deze gefrituurde risottoballetjes (zeg maar gerust riscottoballen) zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en verslavend lekker. Wij aten de allerlekkerste bij La Sicilia Di Serafino en Di Matteo. 

Arancini Napels

Sfogliatella

De sfogliatella is een mierzoet gebakje wat op iedere straathoek verkrijgbaar is. Sfogliatella betekent zoiets als hele dunne laagjes en dat is ook hoe het gebakje eruit ziet. Je vindt ze met verschillende vullingen zoals Nutella, witte chocolade pasta of ricotta. Lekker bij een espresso!

Sfogliatella

Babà al rum

Deze championvormige cakejes zijn doordrenkt met rum. Babà al rum is eigenlijk een Frans nagerecht maar vooral heel populair in Napels. Wij vonden het niet te eten, maar er zijn genoeg liefhebbers van dit traditionele cakeje. Zeker het proberen waard.

Babà al rum

Meer tips voor Napels

Meer lezen over Napels? Bekijk dan hier de leukste bezienswaardigheden en tips.