Singapore skyline
Singapore skyline

Wat te doen in Singapore? De beste tips!

Wanneer je in Singapore bent is het moeilijk voor te stellen dat je in Zuidoost-Azië bent. In tegenstelling tot andere Aziatische metropolen is Singapore een stad van enorme skyscrapers, brandschone straten, vreemde regels en dure auto’s.

Maar Singapore is ook een stad met een mengelmoes aan culturen, gratis bezienswaardigheden, duurzame initiatieven en charmante wijken. Singapore is duur, futuristisch, groots en onwijs leuk! In dit artikel vertellen we wat je kunt doen in Singapore en geven we je de beste tips om het betaalbaar te houden.

Skyline Singapore.
Singapore Arabische wijk.
Singapore luxe en authenticiteit.

Tip

Heb je maar één dag de tijd in Singapore? Check dan onze handige 24-uursgids voor Singapore met de ideale planning voor één dag.

Hoe kom je in Singapore?

Vanuit Amsterdam kun je een directe vlucht naar Singapore nemen. Ben je al in Azië? Dan vlieg je vanuit de grote steden zoals Kuala Lumpur, Jakarta of Bangkok ook direct naar Singapore.

De goedkoopste manier om vanaf Jewel Changi Airport (het vliegveld van Singapore) naar het centrum te komen is met de metro. Uiteraard kun je ook met de taxi of met de bus, maar de metro is snel en relatief goedkoop.

Singapore vliegen.

Jewel Changi, het vliegveld van Singapore

Jewel Changi is een hypermodern vliegveld en geeft een perfecte eerste indruk van Singapore. Je hoeft je hier je geen moment te vervelen en kunt hier uren rondkijken. Ga bijvoorbeeld naar het zwembad, het Canopy Park, de vlindertuin of naar dé eyecatcher van het vliegveld: The Rain Vortex. Dit is de grootste indoor waterval ter wereld waar zelfs lichtshows worden gegeven.

Waar je meestal zo kort mogelijk op het vliegveld wilt zijn, is dit in Singapore dus juist niét het geval. Heb je dus alleen een korte overstap in Singapore? Neem de tijd om het bijzondere vliegveld te ontdekken.

The Rain Vortex Singapore.

Tip

Wil je graag het vliegveld verkennen maar heb je geen zin om je je bagage mee te sleuren? Je kunt op meerdere terminals je bagage voor S$5 beveiligd opbergen.

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay is een groot park in het centrum van de stad. Dit park is erop gericht om de balans tussen de stad en de natuur te herstellen. Alles is gebouwd om de leefomgeving van de mensen, dieren en planten te verbeteren. In de Gardens by the Bay vind je de wereldberoemde Supertree Grove. Deze futuristische bomen zijn tot wel 50 meter hoog en zien er niet alleen indrukwekkend uit, maar worden ook gebruikt om zonne-energie mee op te wekken. Je kunt hier op 22 meter hoogte door de bomen heen lopen over de OCBC Skyway.

Supertree Grove Singapore.
Supertree lichtshow Singapore.

The Cloud Forest

The Cloud Forest is een soort aangelegde jungle in een enorme glazen koepel. De bouw heeft erg veel geld gekost (honderden miljoenen) en dat is overal terug te zien in dit gigantische complex. Loop over The Cloud Walk langs grote varens, prachtige orchideeën en de enorme waterval.

Een ticket voor The Cloud Forest kost ongeveer S$30 en met dit kaartje kun je ook naar het nabijgelegen Flower Dome. Dit vonden wij minder spectaculair maar alsnog leuk om doorheen te lopen.

Cloud Walk Singapore
Glazen koepel Singapore.

Tip

Ga zo vroeg mogelijk naar The Cloud Forest, het liefst meteen zodra het open gaat. Zo vermijd je de ergste drukte en kun je nog wat mooie foto’s maken.

Eten en drinken in Singapore

In Singapore vind je allerlei culturen terug en dus ook heel veel soorten keukens. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Zo zijn er heel veel superluxe restaurants in het zakendistrict maar ook veel Hawker Centres waar je de lekkerste gerechten scoort voor nog geen S$5.

Voor Westerse gerechten ga je naar Clarke Quay. De prijzen liggen hier wel wat hoger dan in Nederland.

Betaalbaar eten Singapore

Prata is een populair gerecht in Singapore en bestaat uit een soort pannenkoek met currysaus. Dit kun je vrijwel overal kopen maar de lekkerste aten wij bij Shree Gang (foodstall no. 40) in Lau Pa Sat. Ook Murtabak is het proberen waard. Dit is een dubbele pannenkoek met verschillende soorten vulling.

Houd je van Indiaas eten en heb je geen last van smetvrees? Ga dan naar Tekka Center in de wijk Little India. Je eet hier heerlijke curry’s, naanbrood en samosa’s. In Chinatown vind je Chinatown Complex Food Centre, waar ruim 250 foodstalls staan. Er is zelfs een Hawker Stall mét Michellinster: Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle.

Shree Ganga stal 40.
Singapore Hawker Centre.

Tip

Ben je van plan om uit te gaan? Probeer dan gebruik te maken van de Happy Hours. Alcohol is namelijk erg duur in Singapore, voor een biertje op het terras betaal je als snel S$15. Rond Arab Street vind je een aantal gezellige bars met live-muziek én happy hours.

Overnachten in Singapore

De grootste kostenpost in Singapore is waarschijnlijk je overnachting. De hotelkamers zijn over het algemeen erg prijzig en ook hostels zijn niet goedkoop.

Weinig geld te besteden? Kies dan voor een capsule hotel. In plaats van een slaapzaal, slaapt iedereen in een kleine capsule/pod. Wij verbleven in een tweepersoons capsule bij Beat Capsule. De locatie was ideaal en het hostel was relatief goed te betalen.

Wil je toch liever een betaalbare tweepersoonskamer? Kies dan voor een accommodatie wat verder van het centrum. Rest Bugis Hotel is bijvoorbeeld een goede optie. Gelegen in de gezellige wijk Kampong Glam, 10 minuten lopen van de metro en met heerlijk zwembad.

Marina Bay Sands hotel

Wil je een keer écht gek doen? Dan is Marina Bay Sands the place to be. Dit iconische hotel heeft een eigen casino en het grootste rooftopzwembad ter wereld. Je moet er wat voor over hebben, maar dan kun je wel tegen je vrienden zeggen dat je in het dikste hotel van Azië hebt geslapen!

Marina Bay Sands hotel Singapore.

Meer tips voor Singapore

Wist je dat er heel veel leuke gratis dingen te doen zijn in Singapore? Check hier 5x gratis activiteiten in Singapore voor de budgetreiziger of gebruik onze handig Singapore 24-uursgids.