tre Cime di Lavaredo
tre Cime di Lavaredo

Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen: alles wat je moet weten

Onze favoriete plek in de Dolomieten is Tre Cime di Lavaredo, ook wel Drei Zinnen genoemd. Tijdens de wandeling van zo’n 7,5 km loop je rondom drie gigantische rotsblokken die met hun scherpe punten tot hoog boven de wolken uitsteken. Hier lees je alles wat je moet weten voor een waanzinnige hike bij Tre Cime Lavaredo.

Tre cime di lavaredo uitzicht
Drei Zinnen Tre Cime di Lavaredo

Start zo vroeg mogelijk

Zoals eigenlijk voor alle toeristische spots is het ook bij Tre Cime di Lavaredo verstandig om zo vroeg mogelijk te vertrekken. Zo heb je het mooiste uitzicht én is het nog relatief rustig. Vraag na bij je hotel wanneer de parkeerplaats opent en zorg dat je er een half uur van tevoren bent. Er zit namelijk een maximum aan het aantal auto’s dat per dag mag parkeren.

Tre Cime di Lavaredo hike route

Kosten en parkeren Tre Cime di Lavaredo

Er is maar één weg naar de parkeerplaats van Tre Cime. Op deze weg kom je vanzelf een slagboom tegen waar je €30,- per auto betaalt. Daarna rijd je nog ruim een kwartier zigzaggend naar de hooggelegen parkeerplaats wat tevens het startpunt van de wandeling is. Heb je een camper? Dan betaal je iets meer, maar kun je bij de ingang slapen. Zo pak je meteen een mooie zonsopkomst mee!

Wat neem je mee?

Omdat het ‘s morgens heel koud en klam kan zijn, is het verstandig om een goede jas mee te nemen. In de middag kan het juist weer heel warm worden, dus neem ook zonnebrand mee. Verder zijn goede wandelschoenen, snacks en genoeg water geen overbodige luxe. Je kunt halverwege de wandeling een stop maken bij de Rifugio Auronzo hut waar je lekker en betaalbaar kunt lunchen, maar verder kom je niet veel tegen.

Tre Cime di Lavaredo uitizicht

Tip

Heb je een drone? Dan is het absoluut de moeite waard om deze mee te nemen om prachtige shots te maken. Zorg dat je extra accu’s meeneemt, want deze gaan door de kou snel leeg.

Loop de wandeling van Tre Cime di Lavaredo andersom

De allerbeste tip is om de route andersom te lopen. Vrijwel iedereen loopt vanaf de parkeerplaats naar rechts, maar je kunt ook linksom. Zo kwamen wij het eerste uur van onze wandeling niemand anders tegen en konden we helemaal alleen genieten van het spectaculaire uitzicht en de rust.

Drei Zinnen Dolomieten
Tre cime di Lavaredo bergmeer

Instagram viewpoint Dolomieten 

Halverwege de wandeling kun je een leuke stop maken bij de Rifugio Auronzo hut. Achter de hut vind je ook het bekende Instagram viewpoint waar je vanuit een grot prachtig zicht hebt op de uitstekende rotsformaties. Loop hiervoor een stuk naar achteren bij de Rifugio Auronzo hut en klim de vrij steile bergwand op.

Instagram viewpoint grot Dolomieten

Combineren met Cadini di Misurina

Wij hebben de wandeling bij Tre Cime di Lavaredo gecombineerd met een wandeling bij Cadini di Misurina. Een groot voordeel is dat je dan maar één keer parkeerkosten betaalt, het ligt namelijk pal naast elkaar. Het was al met al een vrij vermoeiende dag, maar toch goed te doen. Naderhand kun je moe en voldaan genieten van een welverdiend glaasje prosecco. Dat wordt namelijk in deze regio gemaakt en kost niet meer dan een paar euro.

Cadini di Misurina

Bekijk hier de mooiste plekken en bezienswaardigheden van de Dolomieten of lees onze 5 tips voor het plannen van een roadtrip door de Dolomieten