Must do: achterop bij een Easy Rider in Dalat, Vietnam

De allerleukste manier om de omgeving van Dalat te verkennen is op een motor. Aangezien wij zelf geen motor rijden kozen we voor een Easy Rider. Een Easy Rider brengt je naar de mooiste plekken terwijl jij lekker relaxt achterop de motor zit en alle tijd hebt om rond te kijken en te genieten van het uitzicht. Lees hier alle backpackinspiratie en de beste tips voor een Easy Rider in Dalat.

Easy Rider Dalat.
Dalat omgeving.

Wat is een Easy Rider?

Een Easy Rider is een lokale gids op een motor die alles van de omgeving weet en jou dit maar al te graag wil laten zien. De meesten spreken goed Engels en stoppen op bijzondere plekken waar je zelf nooit zou komen. Er zijn in Vietnam meerdere plekken waar Easy Riders worden aangeboden en het aanbod varieert van een dagtrip tot een tour van 3 weken.

Mister Viet peperplantage.
Easy Riders Vietnam.

Tip

Op zoek naar een goede en betrouwbare Easy Rider in Dalat? Na kort research gedaan te hebben op internet kozen wij uiteindelijk voor Mister Viet. Hij is een zeer grappig mannetje en heeft ons een onvergetelijke dag bezorgd. Aanrader!

Is een Easy Rider veilig?

Het is belangrijk om te weten dat steeds meer locals zichzelf tegenwoordig een Easy Rider noemen. Dit is enerzijds fijn omdat er meer aanbod is maar het is hierdoor wel lastig te bepalen of iemand betrouwbaar is en veilig rijdt. Het is daarom verstandig om eerst online research te doen en niet zomaar bij iemand achterop de motor te stappen. Ook is het verplicht om een helm te dragen dus wanneer jouw Easy Rider je dit niet aanbiedt, is het misschien beter om niet achterop te stappen. Bij een goede aanbieder ben je verzekerd voor eventuele schade aan de motor maar zorg dat je ook een goede reisverzekering hebt die eventuele ongevallen dekt. Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld en onze Easy Rider vroeg regelmatig of we ons nog comfortabel voelde achterop.

Veiligheid Easy Rider.

Wat kost een Easy Rider?

Dit hangt natuurlijk erg af van de Easy Rider die je kiest en wat je van precies plan bent. Wij namen in Dalat een Easy Rider voor één dag en betaalden hiervoor ongeveer $40 per persoon. Voor dit bedrag zijn we echt een hele dag weggeweest en kregen we een lekkere, lokale lunch. Sommige mensen kiezen ervoor om een meerdaagse tocht met een Easy Rider te boeken, uiteraard betaal je hier dan een stuk meer voor. Vaak is het dan gebruikelijk dat je ook het eten en de overnachtingen voor de Easy Rider betaalt.

3 koppige boeddha.
Uitzicht Dalat.
Laughing Buddha Vietnam.

Wat kun je verwachten?

De meeste Easy Riders hebben een eigen standaard route. Wel kun je vaak samen afstemmen waar je naartoe wilt. Wij bezochten onder andere de Pongour Falls, Elephant Falls, Tuyen Lam Lake, lokale dorpjes, een champignon- en bloemenkwekerij, koffie- en peperplantages, een zijdefabriek en verschillende mooie uitzichtpunten. Vraag je Easy Rider zeker om even te stoppen bij ‘The Lady Buddha’. Dit enorme beeld van 63 meter hoog staat bovenop de berg bij de Linh Ung Pagoda, net buiten Dalat. Ook vind je hier een enorme lachende boeddha.

Pongour Falls Vietnam.
The Lady Buddha.
Champion kwekerij.

Een andere bekende stop is bij een van de weasel/civet farms. Hier wordt de bekende Kopi Luwak gemaakt. Voor deze zeldzame koffie moeten civetkatten koffiebonen eten en vervolgens worden deze bonen uit hun uitwerpselen gefilterd. Al klinkt dit misschien grappig of onschuldig, wij zijn enorm geschrokken van de leefomstandigheden van deze dieren. Vraag je Easy Rider dus om deze plek over te slaan.

Kopi Luwak.

Is het de moeite waard?

Absoluut! De omgeving van Dalat is super divers en je kunt er allerlei toffe dingen doen en bekijken. Het leuke aan een Easy Rider is dat hij precies weet waar hij moet zijn en de echte toeristische spots vaak weet te omzeilen. Ook kent hij de locals in de omgeving waardoor je echt een inzicht krijgt in het lokale leven. Los van dit alles was het ook gewoon heel cool om eens op een motor te zitten en dwars door de kronkelige wegen in de bergen te rijden.

Wegen Dalat Easy Rider.
Kinderen Vietnam Dalat.