Waterpark Hue Vietnam
Waterpark Hue Vietnam

Bizar: dwaal door een verlaten waterpark in Hué, Vietnam

Ho Thuy Tien is een verlaten waterpark gelegen in Vietnam, op een paar kilometer afstand van de stad Hué. Het park is rond 2003 gebouwd maar nooit afgemaakt. De reden hiervan is niet helemaal duidelijk maar het resultaat is heel bijzonder: een spookachtig verlaten park met glijbanen en een enorme draak, en dat middenin de jungle. Wanneer je in Hué bent en van avontuur houdt mag je deze plek dus absoluut niet overslaan. Lees hier alle backpackinspiratie en de beste tips voor het verlaten waterpark Ho Thuy Tien.

Het verlaten waterpark in Vietnam: Ho Thuy Tien.
Waterpark Hué Vietnam.
Ho Thuy Tien, het verlaten waterpark in Vietnam.

Hoe kom je bij Ho Thuy Tien?

Je bezoekt het waterpark het makkelijkste vanuit Hué. In dit artikel lees je hoe je het beste in Hué kunt komen. Vanuit het centrum van Hué is het ongeveer een half uur rijden naar de ingang van het park, waar je je scooter neer kunt zetten. Hier wandel je via de jungle naar het de achterkant of zijkant van het park. Dit is vrij goed aangegeven op MAPS.ME.

Hué Vietnam.
Draak Hue waterpark.
Ho Thuy Tien glijbanen.

Hoe kom je binnen? Is het illegaal?

Officieel is het verboden het park te betreden maar veel avontuurlijke backpackers proberen toch binnen te komen. Het park is redelijk goed bewaakt maar er zitten geen spannende consequenties aan wanneer je gesnapt wordt.

Toen we bij de ingang aankwamen zei de beveiliger dat we niet naar binnen mochten. Wel wees hij heel nonchalant naar een stuk bos verderop, via die weg mochten we er dus blijkbaar wel in. Na een kort stukje door de jungle kwamen we via de zijkant het park binnen. Er waren een aantal andere toeristen, maar ook meer bewakers. Zodra ze ons zagen riepen ze allerlei onverstaanbare Vietnamese dingen en moesten we ons verstoppen in de bosjes. Het is dus niet echt geoorloofd maar ook niet echt verboden om er rond te lopen. Dit maakte het bezoek alleen maar leuker en spannender. Het was één groot kat en muis spel door een verlaten waterpark in de jungle.

Verlaten waterpark Vietnam tribune.
Ho Thuy Tien, Hué.
Ho Thuy Tien waterpark.

Tip

Sommige mensen zeggen dat wanneer je de bewaker bij de ingang wat Vietnamese Dong betaalt, hij even wegkijkt en je dus snel naar binnen kunt glippen. Maar wanneer je dus via de zij- of achterkant naar binnen gaat, staan er geen bewakers.