Mooiste_plekken_Filipijnen
Mooiste_plekken_Filipijnen

Adembenemend mooi: op expeditie tussen El Nido en Coron in de Filipijnen

Een expeditie tussen El Nido en Coron is het absolute hoogtepunt van een reis door de Filipijnen. Tijdens deze avontuurlijke meerdaagse boottocht ontdek je de mooiste stranden en eilanden van de Filipijnen. Vaar over het helderblauwe water, slaap op idyllische eilanden, snorkel tussen oude scheepswrakken en drink rum uit een kokosnoot met andere backpackers.

Je kunt de expeditie, net als wij, vanuit El Nido naar Coron doen maar ook andersom. In dit artikel lees je alles over de highlights, kosten, aanbieders en wat je mee moet nemen.

Expeditie El Nido Coron.
Filipijnen El Nido Coron.
Filipijnen El Nido Coron.

Aanbieders en kosten expeditie Filipijnen

Er zijn meerdere aanbieders voor de expeditie tussen El Nido en Coron waarvan de meest bekende Buhay Isla en Tao Experience zijn. Beide aanbieders staan goed aangeschreven waardoor je onmogelijk de verkeerde keuze kunt maken.

Na lang wikken en wegen kozen wij er uiteindelijk voor om met Buhay Isla op expeditie te gaan. De belangrijkste reden hiervoor was dat de vertrekdatums beter aansloten bij onze reisroute.

Kosten expeditie Filipijnen

Een driedaagse expeditie kost bij Buhay Isla omgerekend zo’n €275 en bij TAO kunnen de prijzen oplopen tot wel €350. Er is weinig verschil in de plekken die je bezoekt en de overnachtingen zijn ook redelijk vergelijkbaar. TAO richt zich op hun website wel meer op maatschappelijke projecten die zijn steunen, al vertelde onze gidsen van Buhay Isla dat zij dit ook doen.

Tao Experience of Buhay Isla.
Ervaringen Buhay Isla.
Kosten eilandhoppen Filipijnen.

Wat kun je verwachten?

Als eerste is het aan te raden om op tijd te boeken. De expedities zitten snel vol, vooral als je met meerdere personen tegelijk wilt reserveren.
Een dag voordat je vertrekt ontmoet je de rest van de groep bij het kantoor van de aanbieder. Hier kun je ook betalen en heb je de mogelijkheid om alles te vragen wat je wilt weten. Na een korte uitleg volgen nog wat tips en vertelt de organisatie wat je de volgende dag mee moet nemen en waar je moet verzamelen.

De expeditie is echt onwaarschijnlijk mooi, maar ook een beetje oncomfortabel. Ondanks de prijs, hoef je dus geen luxe te verwachten. Zo heb je uiteraard een aantal dagen geen stroom of een warme douche en zijn de slaaphutjes erg eenvoudig. Wel heb je alles wat je nodig hebt en is het uitzicht meer dan fantastisch. De primitieve omstandigheden zijn wat ons betreft een toevoeging aan de bijzondere en unieke ervaring.

Overnachten expeditie Filipijnen.
Expeditie Robinson eiland Filipijnen.
Expeditie Filipijnen.

De expeditie in de Filipijnen

De plekken die je tijdens de expeditie bezoekt zijn fe-no-me-naal! Er is vooraf geen standaard planning, dus iedere trip wordt net anders ingericht en stopt op andere plekken. Wel kun je er vanuit gaan dat je continu verrast wordt door de allermooiste stranden, helderblauw water en de prachtige onderwaterwereld. Met een beetje geluk kom je clownvissen, zeeslangen, schildpadden en oude scheepswrakken tegen.

Wij zijn zelfs op het eiland geweest waar Expeditie Robinson is opgenomen en er was genoeg tijd om lekker uit te rusten, te zwemmen en te volleyballen. Ook was het eten aan boord erg goed en tijdens de lunch zagen we zelfs een zeekoe voorbij zwemen!

In totaal zijn we drie dagen geweest en hebben we dus twee nachten doorgebracht op twee verschillende eilanden. De kampen waren basic maar supermooi en na zonsondergang genoten we van heerlijk eten, rum cola en de schitterende sterrenhemel.

Expeditie Coron El Nido Filipijnen.
Zeesterren Filipijnen.

Is het de moeite waard?

100%! Wij zijn bijna een maand in de Filipijnen geweest en de expeditie was precies wat wij ons hadden voorgesteld van dit tropische land. We hebben lang getwijfeld omdat het voor voor Aziatische begrippen echt prijzig is, maar het was iedere euro waard. Ondanks het feit dat onze boot kapot was en we erg veel last hadden van de golven was de expeditie één groot avontuur en zijn we op de allermooiste plekken geweest. De enige tip die we je kunnen geven is: bij twijfel, doen!

Eten expeditie Filipijnen.

Wat neem je mee?

Tijdens de briefing krijg je precies te horen wat je allemaal mee moet nemen en je kunt alles in de buurt kopen. Je grote backpack of koffer gaat in het ruim en hier kun je gedurende de trip niet meer bij. Je kunt je belangrijkste spullen daarom het beste in een daypack meenemen. Hieronder een lijst met spullen die, naast je dagelijkse spullen, handig zijn om mee te nemen:

Stranden Filipijnen.
Cliffjumpen Filipijnen.
Mooiste plekken Filipijnen.

Route Filipijnen

Wij eindigden onze reis door de Filipijnen met deze expeditie. Benieuwd naar onze route? Bekijk hier de perfecte reisroute voor 3 weken backpacken in de Filipijnen.