De beste tips en inspiratie voor Vientiane, Laos

Vientiane is de hoofdstad van Laos en de kans is groot dat jouw reis hier begint of eindigt. Ondanks dat het de hoofdstad is, is het niet heel groot en kun je bijna alles te voet bereiken. In de stad zelf vind je het indrukwekkende Patuxai, de Laotiaanse Arc de Triomphe. Wanneer je de tijd hebt kun je een dagtrip naar Xieng Khuan, het Buddhapark maken. Wij vonden Vientiane niet de allerleukste stad van Laos maar je kunt je er prima een dag of 2 vermaken (verwacht geen bruisende backpackers vibe). In dit artikel lees je alle backpackinspiratie voor Vientiane.

Xieng Khuan Vientiane Laos.

Patuxai, de Laotiaanse Arc de Triomphe

Door heel Laos zijn de Franse invloeden op te merken, zowel in de keuken als in de architectuur. De Patuxai is geïnspireerd op de bekende Arc de Triomphe in Parijs en is zeker het bezoeken waard. Je kunt de triomfboog gratis bezoeken en voor een klein bedrag kun je naar de top klimmen.

Patuxai
Interieur Patuxai Laos.

Avondmarkt aan de Mekong

Wanneer je op zoek bent naar (veel te goedkope) merkkleding en souvenirs voor een prikkie zit je in Vientiane goed. Iedere avond is er namelijk een hele grote markt waar je je uren kunt vermaken. Er zijn ook verschillende eetstalletjes te vinden. Je vindt de markt vlakbij het Chao Anouvong Park. Vergeet niet af te dingen, dit is part of the deal en hoort bij de cultuur!

Tip

Check altijd even de hygiëne van de eetstalletjes. Sommige verkopers zetten hun kraam al vroeg in de middag op en hebben slechte (of geen) middelen om hun vlees te koelen.

Eten en drinken in Vientiane

Wanneer je van de Indiase keuken houdt moet je zeker een keer gaan eten bij Jamil Zahid Punjabi Restaurant. Het restaurant is zeer eenvoudig (geen muren en plastic stoelen) maar de eigenaar is super vriendelijk en het eten is lekker en goedkoop. Voor local food ga je naar Lao Kitchen en voor heerlijke falafel en een glas wijn naar Chez Joseph.

Verlang je even terug naar thuis? Ga dan naar Chokdee Café Belgian Beer Bar. Hier kun je Belgische biertjes maar ook frietjes en soms zelfs stamppot eten.

Stroomdraden Azië.

Overnachten in Vientiane

Er zijn best veel hostels en hotels te vinden in Vientiane. Het is slim om eerst een kijkje te nemen of de reviews goed te lezen aangezien niet alle accommodaties van topkwaliteit zijn. Wij hadden een tweepersoonskamer in het hypermoderne Sailomyen Hostel wat een enorme aanrader is! De kamers zijn modern, ruim en schoon. Het (gratis) ontbijt is goed, de bedden liggen heerlijk en ze hebben ook nog eens een heel mooi café.