De beste tips en inspiratie voor Hué, Vietnam

Hué ligt in het noorden van Vietnam en was vroeger de Keizerlijke hoofdstad van het land. Hué lag precies op de grens van Noord- en Zuid Vietnam en de stad is door de oorlog dus flink beschadigd. Ondertussen is er veel gerestaureerd en staat The Imperial City op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hué wordt vaak overgeslagen door backpackers, mede dankzij de negatieve verhalen op internet. Wij wilden graag de Hai Van Pass doen en naar Ho Thuy Tien (het verlaten waterpark vlakbij Hué) dus besloten toch twee nachten in Hué te blijven. We waren erg verrast door de fijne sfeer en de mooie gebouwen die in Hué te vinden zijn. In dit artikel lees je alle backpackinspiratie voor Hué.

Hue Vietnam.
Thien Mu Pagoda, Hue, Vietnam.

Hoe kom je in Hué?

Wanneer je naar Hué gaat kom je waarschijnlijk vanuit Hoi An, Phong Nha, Ninh Binh of Hanoi. Vanaf Hanoi is het erg ver rijden (zo’n 14 uur) dus wanneer je weinig tijd hebt kun je beter kiezen voor het vliegtuig (1,5 uur). Het vliegveld van Hué ligt op slechts 15 kilometer van het centrum. Ook vanuit Ninh Binh is het een flink stuk rijden, tussen de 11 en de 15 uur (met de trein of bus). Vanuit Phnong Nha ben je in ongeveer 5 uur met de bus in Hué.

Vanuit Hoi An kun je een bus nemen die je in ongeveer 4 uur naar Hué brengt maar het is veel leuker om zelf met de scooter te gaan. De Hai Van Pass (op de weg tussen Hué en Hoi An) is een van de bekendste routes van Vietnam en super leuk om zelf te rijden. In dit artikel lees je alles over de Hai Van Pass.

Hai Van Pass Hué.
Backpacking Vietnam Hué.

Imperial City 

The Imperial City (Keizerlijke stad) ligt aan de andere kant van de Perfume River en is slechts 5 à 10 minuten rijden vanaf het ‘nieuwe centrum’ van Hué. Vroeger was dit een verboden stad waar alleen de Koninklijke familie mocht komen. Tegenwoordig is het goed gerestaureerd en staat het hele complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de buitenkant van de stadsmuren is al veel moois te zien zoals oude tempels, poorten, beelden en bruggen. Wanneer je dit bijzondere complex van binnenuit wilt bekijken kun je een (dag)ticket kopen. In het complex vind je heel veel oude tempels, pleinen en graftombes maar ook een bibliotheek en een museum. Je kunt je hier uren vermaken, al kan het wel heel erg heet worden.

Imperial City Hué.

Het verlaten waterpark: Ho Thuy Tien

Ho Thuy Tien is een verlaten waterpark dat slechts op een paar kilometer afstand van Hué ligt. Je kunt hier eenvoudig met de scooter naar toe rijden. Het park is rond 2003 gebouwd en er is veel geld in geïnvesteerd maar het is nooit afgemaakt. De reden hiervan is niet helemaal duidelijk maar het resultaat is heel bijzonder: een spookachtig verlaten park met glijbanen en een enorme draak, en dat middenin de jungle. Wanneer je in Hué bent en van avontuur houdt mag je deze plek dus absoluut niet overslaan. Lees hier alles wat je moet weten voordat je naar Ho Thuy Tien gaat.

Ho Thuy Tien verlaten waterpark Vietnam.
Ho Thuy Tien.

Eten en drinken in Hué

Hué is de place-to-be om goedkope biertjes te scoren bij een van de gezellige terrassen. Vrijwel ieder café heeft hele gunstige happy hours en deze volgen elkaar zo’n beetje op. Het goedkoopste biertje dronken wij voor nog geen €0,40 bij Kangaroo Hue. Voor een drankje en leuke live muziek ga je naar Taboo en om een potje te poolen kun je het beste naar DMZ bar gaan.

Bij Madame Thu kun je echt heerlijk en betaalbaar eten. Wij zijn hier zelfs twee avonden achter elkaar naar toe geweest omdat het zo lekker was. Reserveren is vaak nodig aangezien het een populair restaurant is. Ook hebben we super lekker Vietnamees gegeten bij Maison Trang Restaurant en heerlijk geluncht bij Gecko Restaurant.

Vietnamees eten in Hué.
Taboo restaurant Hué.
Live muziek Hué.

Overnachten in Hué

Een prima plek om te verblijven op een toplocatie is Dreamers Homestay. Ze hebben zeer betaalbare privé- en gedeelde kamers en je kunt hier betrouwbare tours boeken en scooters huren (ook voor de Hai Van Pass naar Hoi An). Een comfortabel alternatief hier vlakbij is Beaulieu Boutique. De kamers zijn schoon en ruim en de locatie is goed.

Hué kruispunt centrum.