Tuben in Vang Vieng, nog steeds één groot feest

Waar het tuben in Vang Vieng vroeger soms heel heftig (en gevaarlijk) was zijn de regels nu gelukkig aangescherpt. Het kan dus nog wel maar op een verantwoorde manier. Wanneer je op zoek bent naar een super vet feestje op het water kun je nog steeds met andere backpackers gaan tuben op de Nam Song rivier.

Tuben Nam Song rivier Cambodja.

Wat is tuben?

Genietend van een drankje drijf je in een rubberen band over de Nam Song rivier en stop je bij gezellige, geïmproviseerde barretjes op het water. Hier staat de muziek op standje 100, speel je beerpong en is de drank erg goedkoop. Samen met alle andere backpackers feest je een poosje bij de ene bar en daarna drijf je samen weer verder naar de volgende bar. Het is echt onwijs leuk en wanneer je van feesten houdt mag je dit zeker niet missen!

Beerpong tuben Cambodja.

Wat kost het en hoe regel je het?

Wanneer je niet zo’n party-animal bent kun je nog steeds met een rubberen band over de Nam Song rivier varen. De route is namelijk super mooi en je kunt de barren prima overslaan. In dat geval kun je overal in Vang Vieng een tube huren en zelf de route varen.

Ben je opzoek naar het tube feestje? Dan kun je dit het beste vanuit Nana Backpackers Hostel regelen (dit kan ook als je hier niet verblijft). Loop hier gewoon naartoe en vraag wanneer je mee kunt doen met het tuben. Je betaalt vervolgens een paar euro om mee te doen en wordt met jeeps naar het startpunt gebracht. Bij de laatste bar staan de tuktuks weer klaar om je terug te brengen naar Nana’s waar je kunt blijven feesten of terug kunt gaan naar je eigen accommodatie.

Belangrijk om te weten is dat het aantal deelnemers per dag ontzettend kan verschillen. Bij ons deden er 200 mensen mee maar slechts één dag later waren er slechts 5 aanmeldingen. Het is dus nuttig om meteen wanneer je in Vang Vieng aankomt te vragen wanneer je het beste kunt gaan. Zaterdag schijnt een populaire dag te zijn.

Feesten Cambodja tuben.

Wat neem je mee?

Drybag – Het allerbelangrijkste om mee te nemen is een drybag. Deze kun je van tevoren in de straat bij Nana’s kopen voor slechts een paar euro. Bij het startpunt zijn geen winkels meer dus zorg dat je van tevoren een drybag koopt. Handig om je zonnebrand, DEET en geld in te doen.

Eten en drinken – Het is toegestaan om je eigen drank of snacks mee te nemen. Om geld te sparen hoef je dit niet te doen aangezien de barren genoeg goedkope drankjes verkopen. Bij de laatste bar kun je ook een lekkere snack scoren.

Een warme trui – Bij ons was het overdag heel warm maar toen de zon onderging werd het ontzettend koud. Bij de laatste stop was wel een kampvuur maar een warme trui is geen overbodige luxe.