De beste tips en inspiratie voor Dalat, Vietnam

Dalat staat bekend om het koele klimaat en de geweldige omgeving. Het is de perfecte stad voor actievelingen. Je kunt er wandelen, fietsen, abseilen en klimmen maar ook een avontuurlijke tour bij een Easy Rider boeken. Dalat is heel anders dan andere steden in Vietnam, ligt hoog in de bergen en de Franse invloeden zijn overal terug te zien. Dalat wordt vaak overgeslagen maar is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Lees hier alle backpackinspiratie en de beste tips voor Dalat.

Uitzicht Dalat.

Hoe kom je in Dalat?

Wij namen de bus vanuit Mui Ne die ons in 4 uur naar het centrum van de stad bracht. Vanuit Nha Trang doe je er ook ongeveer 4 uur over. Wanneer je, net als wij, in een keer door wilt naar Hoi An zul je in Nha Trang over moeten stappen en daarna nog zo’n 11 uur moeten rijden naar Hoi An.

Sinh Tourist Mui Ne naar Dalat.

Achterop de motor bij een Easy Rider

De allerleukste manier om de omgeving van Dalat te verkennen is met een motor. Een scooter zou ook kunnen maar het zijn flinke afstanden en het gevoel dat je ervaart op een motor is een stuk spannender. Aangezien wij zelf geen motor rijden kozen we voor een Easy Rider. Een Easy Rider brengt je naar de mooiste plekken terwijl jij lekker relaxt achterop de motor zit en alle tijd hebt om rond te kijken en te genieten van het uitzicht. Lees hier alles over onze dag met een Easy Rider in Dalat.

Easy rider Dalat.
Easy Rider Mister Viet.

Datanla waterval, alpine coaster en cable car

De Datanla waterval is een typische toeristische trekpleister maar toch leuk om te bezoeken. Vanaf het centrum neem je een taxi die je binnen 15 minuten naar de ingang van het park brengt. Hier kun je te voet of -veel leuker- met de Alpine Coaster (een soort achtbaantje) naar beneden. Wanneer je de watervallen hebt bekeken kun je ook weer met deze grappige achtbaan terug naar de ingang. Vanuit hier kun je een taxi nemen naar Da Lat Cable Car Station bij Robin Hill. Het is echt een aanrader om hier de Cable Car te nemen richting het centrum. Dit kost je slechts een paar euro en je kunt genieten van adembenemende uitzichten over de bergen van Dalat! 

Cable Car Dalat.
Uitzicht Cable Car Dalat Vietnam.
Alpine coaster Dalat.

Kijk je ogen uit in The Crazy House 

The Crazy House (Hang Nga guesthouse) is een bijzonder, sprookjesachtig hotel in Dalat dat is ontworpen door architecte Hang Nga. Het gebouw doet je denken aan ontwerpen van Gaudi en heeft ook wel wat weg van de Efteling en Alice in Wonderland. Overal vind je gangetjes, muurschilderingen, bloemen, mozaïek en andere sierlijke details. Ook lopen er grote bomen dwars door het hotel heen. De kamers hier hebben allemaal een eigen thema zoals the bear room, the ant room en the tiger room. Je kunt hier overnachten maar je kunt er ook gewoon langsgaan om rond te kijken. Je betaalt dan een paar dollar entree en kunt urenlang ronddwalen in deze surrealistische omgeving.

Mozaiëk Dalat Crazy House.
Hang Nga guesthouse Dalat.
Verdwaal door het Crazy House in Dalat.

Verdwaal in 100 Roofs café

Wanneer je het Crazy House leuk vond moet je zeker ook even naar 100 Roofs café gaan. Deze bar is één grote surrealistische doolhof met een wirwar aan kleine gangetjes, grotten en muurschilderingen. Je betaalt slechts een paar dollar voor een drankje wat tevens je entreebewijs is. Wanneer je niet te laat op de avond gaat kun je ook nog naar de tuin die in dezelfde stijl ontworpen is.

100 Roofs café Dalat.
Doolhof bar Vietnam.

Bezoek de nightmarket

Dalat heeft een super gezellige en grote nachtmarkt met heerlijk eten en een hoop souvenirs. Je kunt hier goedkoop warme kleding en jassen kopen en met een beetje geluk zijn er toffe straatoptredens. Het krioelt er van de mensen en kraampjes en er hangt echt een hele gezellige sfeer. Je vindt de nachtmarkt naast het Xuan Huong meer.

Nachtmarkt in Dalat.

Canyoning: abseilen en cliffjumpen van de waterval

Wanneer je op zoek bent naar avontuur is Dalat de perfecte plek voor een canyon tour. Je wordt in de stad overladen met aanbieders maar de meest bekende zijn Dalat Adventure Tours en Highland Sport Travel. Vrijwel altijd bestaat het programma uit abseilen van de waterval, ziplinen, cliffjumpen en hiken. Helaas hangt er wel een flink prijskaartje aan, voor een hele dag ben je ongeveer $70 kwijt maar het schijnt echt de moeite waard te zijn.

Canyoning Dalat.

Eten en drinken in Dalat

Aan het begin van de nightmarket (vlakbij de rij met ATM’s) vind je een aantal goede street food kramen. Hier bereiden ze andere gerechten dan in de rest van Vietnam die allemaal de moeite waard zijn om te proberen. Verder hebben wij een avond heerlijk gegeten bij Primavera Italian Restaurant en super goed geluncht bij One More Cafe. Hier schenken ze ook de typische Dalat thee, die wat wegheeft van de smaak van spekkoek. Tegenover het kantoor van the Sinh Tourist vind je V Cafe. Hier kun je prima eten of een lunchpakketje kopen om mee te nemen in de bus.

Streetfood Vietnam Dalat.
Local food Vietnam.

Overnachten in Dalat

Een grote aanrader is The Green House 2. Dit moderne hotel heeft twee vestigingen in Dalat. Wij hebben hier 3 nachten geslapen waren heel tevreden over de kamer en het grote bed lag heerlijk. Beide vestigingen liggen op loopafstand van het Xuan Huong meer. Wil je graag andere mensen ontmoeten en in een hostel verblijven? Cozy Nook is een zeer geliefde plek onder backpackers.